Vacature – Transportmanager

Vacature: Transportmanager bij Dick Vijn Logistiek B.V.

Ben jij van nature een persoon die de leiding neemt, die verbinding met collega’s als een voorwaarde voor gezamenlijk succes ziet en een passie heeft voor de transportwereld? Wij hebben een leuke uitdaging voor jou.


De organisatie waarin jij terecht komt


Zowel uit onze missie als visie blijkt dat onze relaties met collega’s, klanten, leveranciers en alle andere belanghebbenden voor ons erg hoog in het vaandel staan. Wij geloven dat we door goed naar eenieder te luisteren, we samen steeds sterker kunnen groeien en we samen kunnen blijven verbeteren!


Bij ons is de sfeer laagdrempelig, koffie staat altijd klaar en we kunnen worden omschreven als een sociaal- en betrokken organisatie! Wij onderscheiden ons door persoonlijk contact, collega’s die handelen vanuit een passie en door de flexibele aard van de organisatie, kunnen wij altijd snel- en kwalitatief inspelen op (snel wijzigende) klantbehoeften.

23 eigen trekkers

26 eigen chauffeurs

35 charters

60 trailers

Inhoud van de functie bestaat (onder andere) uit:

 

1.

Je titel is transportmanager, maar gezien ons sociale- en laagdrempelige manier van bedrijfsvoeren zoeken wij iemand die niet alleen manager is, maar ook coach, motivator, begeleider, facilitator en voornamelijk gewoon een makkelijk en prettig benaderbare collega!


2.

Natuurlijk zorg jij dat alle zaken zoals tol- en mautkasten, eurovignetten, voertuigdocumentatie, verklaringen per bestemmingen (wet- en regelgeving) aanwezig zijn, maar praktijkervaring heeft jou ook geleerd welke fysieke middelen aanwezig dienen te zijn in de voertuigen, denk hierbij aan spanbanden, balken en ladders. Zo heb jij de issues van onze chauffeur al opgelost voordat zij het zouden gaan ervaren.


3.

 • Jij draagt (mede) het strategisch organisatiebeleid uit, jij weet waar de organisatie naartoe wilt en weet dit op een begrijpelijke manier te vertalen naar de operatie. Hiermee creëer jij uniformiteit voor wat betreft de richting (alle neuzen dezelfde kant op)!!

4.

 • Jij wordt er niet blij van als je een auto op het terrein ziet stilstaan. Jij streeft naar een 100% bezetting van alle voertuigen, je gaat actief het gesprek aan met de transportplanners en P&O om te kijken hoe de beste vorm van draagvlak, inzet en arbeidsinvulling kan worden gerealiseerd om de doelstelling te realiseren!

5.

Natuurlijk is het belangrijk dat onze klanten, zowel intern als extern, nu super tevreden zijn, maar jij denkt vaak na over de vraag: Hoe kunnen wij van nog meer waarde zijn voor onze klanten, niet alleen nu maar ook in de toekomst? Je weet dit een vast gespreksonderwerp te maken en je zet je in voor de realisatie van mogelijke ideëen!


6.

Binnen Dick Vijn Logistiek B.V. hechten wij veel waarde aan ontwikkeling, ‘samen sterker groeien’ is dan ook ons gedachtegoed. Jij bent actief betrokken bij de ontwikkeling, het welzijn, werkplezier- en beleving, bevlogenheid van eenieder vallende onder jouw afdeling. Je zet mensen op de juiste plek en gaat het gesprek aan wanneer je ziet dat iemand niet op zijn of haar plek zit. Hiermee creëer je verbondenheid, betrokkenheid en draagvlak; waarden die bij ons passen.


7.

 • In principe behoort het invullen van de operationele planning niet tot jouw dagelijkse bezigheid, wel ondersteun jij vanzelfsprekend jouw collega’s wanneer het nodig is. Geniet een van de planners van welverdiend verlof? Dan kan jij zo inspringen en de operatie overnemen!

Concreet geformuleerd kunnen wij jouw takenpakket als volgt omschrijven


 • Inkoop- en onderhoudsbeleid van trekkers, trailers en ander relevante zaken;

 • Realiseren en continue monitoren van de efficientie en effectiviteit van de afdeling;


 • Verantwoordelijk voor een optimale inzet van onze collega’s en het te verrichten werk;

 • (Mede-) verantwoordelijk voor de tevredenheid van onze in- en externe klanten;

 • Correcte communicatie en representatie van de afdeling zowel intern als extern;

 • Voert beleid uit en zal bij discrepantie in samenwerking met de afdeling P&O hiernaar handelen;

 • Zorgt voor verbondenheid, uniformiteit voor wat betreft de richting en betrokkenheid op de afdeling, met als doel om samen sterker te groeien.

 • Om de financiële afdeling helemaal happy te houden, draag jij de eindcontrole voor het feit dat alle tarieven en kosten wekelijks conform afspraak in ons TMS-systeem staan.

Wie ben jij?


 • Jij hebt HBO werk- en denkniveau;

 • Minimaal 5 jaren ervaring in een leidinggevende functie;

 • Aantoonbare kennis van de transportbranche en de hierin relevante wet- en regelgeving;

 • +/- 5 jaren ervaring in een plannersfunctie, waarbij minimaal 25 auto’s op dagelijkse basis werden aangestuurd;

 • Andere persoonseigenschappen die goed bij de functie en onze organisatie passen:

  • Commercieel denkvermogen, dit met het oog op duurzame relaties en samenwerkingen;

  • Jij kunt goed inspelen op verschillende- en mogelijk tegengestelde belangen;

  • Cijfermatig ben jij goed ingesteld, je vertaalt dit gemakkelijk naar mogelijke interventies;

    

  • Jij beschikt over de juiste management- en communicatievaardigheden en bent volledig zelfsturend;

  • Natuurlijk is werk- en privé balans ontzettend belangrijk, maar jij weet dat de transportbranche altijd doorgaat. Jij kunt hier prima de ideale balans in vinden!

Wat wij jou bieden? 

 • Uiteraard ontvang je bij ons een marktconform salaris, mede afhankelijk van jouw kennis en ervaring!

 • Daarnaast behoren vanzelfsprekend het vakantiegeld, vakantiedagen, goede pensioenregeling, kerstpresentje en een ontwikkelingsbudget tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Ook bieden we jou een hele fijne werkomgeving, een prettig team van collega’s. heel erg veel ruimte voor eigen initiatieven en dit alles op een afdeling waarin de basis goed geregeld is; zodat jij je kunt focussen op het nog sterker maken van de afdeling!

Hebben wij jouw interesse gewekt? Solliciteer dan direct bij ons of bel even naar de afdeling P&O, indien je vragen hebt.